B vitamin mangel og kosttilskud

Her på siden kan du læse mere om B vitamin mangel og vitaminets effekt. Vi dykker ligeledes ned i de otte “vigtigste” B vitaminer: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12. Du kan selvfølgelig også købe vores B vitamin tilskud, der er helt fri for tilsætningsstoffer og 100% vegansk.

Vitamin B complex plus C

Terranova B-complex indeholder alle B vitaminer i fysiologisk korrekt balance med hinanden, samt syreneutral vitamin C, som er skånsom for maven. Magnifood fremmer effekten og synenergien, samt tilfører vigtige adaptogener.

Køb din B vitamin her, og få et produkt uden tilsætningsstoffer, bindemiddel, fyldestoffer, konserveringsmidler og ikke mindst sødestoffer. Du får altså et rent kosttilskud, der samtidig er 100% vegansk og kommer i glasemballage fremfor plast. Du får med andre ord et kvalitetsprodukt, når du vælger Terranova. Dette produkt indeholder 50 kapsler.

Hvad er B vitamin?

B vitamin er ikke bare ét vitamin, men derimod mange forskellige som alle har deres egen funktion i kroppen. Der er otte forskellige b vitaminer, som bliver anset som de ”vigtigste”, og det er B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12. B vitamin er et vandopløseligt vitamin, hvilket vil sige at det optages nemt i kroppen, men også udskilles hurtigt igen via urinen. Dette gør, at et underskud kan opstå, eftersom det ikke bliver lagret på samme måde, som fedtopløselige vitaminer gør.

Hvad er B vitamin vigtig for?

B vitamin er vigtigt for rigtig mange forskellige ting i kroppen. Det bliver anset som et hjælpe-enzym, hvilket vil sige, at det assisterer kroppen i forskellige processer. Vitamin B er særligt vigtigt for nervesystemet, hår, hud og produktionen af røde blodlegemer.

Hvordan får man B vitamin igennem kosten?

Eftersom der findes rigtig mange forskellige former for B vitamin, så er der også mange forskellige måder, man kan få B vitamin gennem kosten. Det kan være en smule udfordrende at få alle 8 B vitaminer, hvis man ikke spiser en meget varieret kost. Spiser man dog en balanceret kost, hvor man får alt fra kød til grøntsager og fedtindholdene produkter, så er det ikke svært at få den tilstrækkelige vitamin B mængde igennem den mad man spiser. Da de forskellige B vitaminer har forskellige funktioner, kan de også findes i mange forskellige madprodukter. Nedenfor giver vi nogle eksempler.

Læs mere om B12 vitamin eller køb B12 vitamin her på hjemmesiden.

Symptomer på B vitamin mangel

B vitamin mangel ses ikke så hyppigt, da en varieret kost oftest er nok til, at få de B vitaminer vi behøver. Der er dog nogle undtagelser, eftersom alle B vitaminer skal findes, i den mad vi spiser. Af denne årsag er specielt vegetarer og veganere udsat for at komme i B vitamin mangel, eftersom en del B vitaminer findes i kød. Veganere er dog lidt mere udsat, eftersom mange B vitaminer også ofte er at finde i mælkeprodukter. De mest generelle symptomer på B vitamin mangel er:

  • Nedsat appetit
  • Træthed
  • Nedsat muskelkraft

Disse symptomer kan dog også komme i forbindelse med andre ting. Symptomer på B vitamin mangel ses sjældent ved et underskud på ét bestemt B vitamin, men forekommer oftest ved et underskud af flere B vitaminer på samme tid. Af denne årsag kan en sammensætning af flere B vitaminer i ét kosttilskud tages med fordel. Vi har eksempelvis et B vitamin kompleks, der er et kosttilskud indeholdende flere forskellige B vitaminer.

Terranovas multi B Complex

Terranovas Multi B Complex er en kombination af nogle af de vigtigste B vitaminer. Det vil sige den indeholder B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, dog i forskellige mængder. Udover at indeholde alle disse B vitaminer, så indeholder Terranovas Multi B complex også noget syreneutralt C-vitamin, som er skånsomt for maven. Eftersom dette vitamin kosttilskud indeholder alle B vitaminerne, så er det et super godt alternativ for veganere og vegetarer, som muligvis er i underskud af flere forskellige forskellige B vitaminer. I denne sammenhæng er det også meget belejligt, at Terranovas Multi B complex, ligesom alle vores andre produkter, er 100% vegansk, og derfor perfekt til både vegetarer og veganere, men selvfølgelig også andre som er i B vitamin underskud. Køb B complex her på hjemmesiden.

Vitamin B kosttilskud

B vitamin er vandopløseligt, hvilket gør, at en overdosis, som kan føre til bivirkninger, er sjælden. Selvfølgelig skal alt gøres med måde, men eftersom B vitamin ikke bliver lagret på samme måde, som fedtopløselige vitaminer gør, så kører det ret hurtigt igennem systemet, og det som kroppen ikke kan bruge udskilles i urinen. B vitamin kosttilskud bør som udgangspunkt stadig kun tages af dem, som ved de er i underskud. Det kan igen være vegetarer og veganere, som ikke får nok B vitamin via deres kost, og derfor må finde andre løsninger, på at få de ellers meget vigtige vitaminer. Andre som også burde overveje B vitamin kosttilskud, er mennesker, som er på kur og derfor ikke spiser særlig varieret hvad angår fedtindholdene madprodukter. B vitamin får vi som sagt gennem en varieret kost, men det er ikke altid, at plejehjemsbeboere eller ældre mennesker får en varieret kost, som giver dem de B vitaminer, de har behov for. Derfor kan B vitamin kosttilskud også være relevant for dem.

 

Læs også om B12 vitamin her på hjemmesiden eller mere generelt om os og vores kosttilskudsprodukter.

Produkter du måske vil synes godt om..

  • B12 vitamin kosttilskud. Læs mere om B12 mangel på vores side.

    Vegansk B12 tilskud

    129,00 kr. inkl. moms Tilføj til kurv