Magnesium - En gave til nervesystemet og en afslappende søvn

Magnesium – et vigtigt mineral for kroppen, som mange af os mangler. En af magnesiums vigtigste effekter er dets gavnlige effekt på nervesystemet og søvnen. Ren og blid Smooth MAG magnesiumpulver er designet til at søvn, ro før søvn og komme sig efter stress.

Magnesium er et af de livsvigtige makromineraler for kroppen, som skal indtages med mad. Optimalt indtag af magnesium er et væsentligt problem i vestlige lande, som kan være påvirket af en ensidig kost og kronisk stress. Magnesium er nødvendigt for at omdanne sukker til energi og for at modificere proteiner og DNA. En af magnesiums vigtigste opgaver er at kontrollere cellemembranernes funktion. I hjernen og nervesystemet muliggør magnesium transmission af beskeder mellem nerveceller, dvs. neuroner. Produktionen af ​​neurotransmittere som serotonin og dopamin er afhængig af magnesium. Disse neurotransmittere har en vigtig effekt på reguleringen af ​​søvn-vågen-rytmen sammen med melatonin.

Vitaminer fra B-gruppen, især vitamin B6, er også nødvendige for at hjælpe magnesium i kroppens metaboliske processer og nervesystem. Magnesium sammen med vitamin B6 gør det nemmere at få en god søvn.

Faktorer, der påvirker magnesiumabsorption

Mange faktorer påvirker forekomsten af ​​magnesiummangel, såsom absorption og dets udskillelse med urin. Mange lægemidler, f.eks. diuretika, øger behovet for magnesium. Polyfosfater, der almindeligvis anvendes som tilsætningsstoffer i fødevarer, binder magnesium så effektivt, at det ikke kan absorberes. Magnesium i kost findes i fuldkorn, forskellige frø, grøntsager og frugter. Fytinsyren i korn hæmmer dog optagelsen af ​​magnesium. Drikkevand er en af ​​de vigtigste kilder til magnesium, og mange forskere er af den opfattelse, at magnesium bør tilsættes alt mineralvand og mineralfattigt kildevand. 

Sundhedseffekterne af magnesium


Magnesium hjælper med at reducere træthed og udmattelse. Det hjælper med at opretholde normal muskelfunktion og muskelafslapning. Derudover har det egenskaber, der fremmer nervesystemets normale funktion og psykologiske funktioner. Magnesium opretholder også stærke tænder og knogler. Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har listet 10 forskellige sundhedsanprisninger baseret på solide videnskabelige forskningsdata:

 • hjælper med at reducere træthed og udmattelse
 • fremmer elektrolytbalancen
 • fremmer normalt energistofskifte
 • fremmer nervesystemets normale funktion
 • fremmer normal muskelfunktion
 • fremme normal proteinsyntese
 • fremme normale psykologiske funktioner
 • bidrager til at opretholde normale knogler
 • bidrager til vedligeholdelsen af ​​normale tænder
 • deltager i celledelingsprocessen

Terranova Smooth Mag – Stress og søvn

Når du leder efter et magnesiumtilskud, der hjælper dig med at komme dig fra en stressende dag holistisk, er Smooth Mag – pulver et godt valg.

 • Smooth Mag indeholder magnesium i to organiske og meget absorberbare former, aminosyrechelateret bisglycinat og citrat
 • Vitamin B6 (pyridoxal-5-phosphat), som allerede er i den aktive form af præparatet, forstærker de positive virkninger af magnesium. 
 • Risklid er en superfood i en meget koncentreret form, og den indeholder betaglucaner, tocotrienoler, phytosteroler, carotenoider, alfa-liponsyre og i alt omkring 453 forskellige ernæringsfaktorer eller phytonutrients, hvoraf mange kan have forskellige synergistiske effekter med magnesium eller et andet mineral og vitamin.
 • Grønt havrefrø indeholder ingredienser, der sammen med magnesium kan have effekter, der beroliger nervesystemet og letter søvnen. 
 • Inositol, som ofte anses for at tilhøre gruppe B-vitaminer, forbedrer præparatets lindrende egenskaber.
 • Montmorency kirsebær indeholder kalium, magnesium, calcium og B-vitaminer, der understøtter nervesystemet. Det indeholder også små mængder naturligt melatonin, som ikke kan findes i andre planteprodukter.

God smag Smooth Mag der er nemt at nyde blandet med vand, juice eller en smoothie, cirka en time før du går i seng.