Selenium 100 ug

98,00 kr. inkl. moms

Selen er et vigtig mineral, der bidrager til at vedligeholde et normalt hår, og til normalt dannelse af sædceller. Selen bidrager også til at vedligeholde normale negle og et normalt immunsystem.

Magnifood complex af friske grøntsager og krydderurter, komplementerer tilskud af selen og fremmer optagelsen.

Varenummer selenium-100-ug Kategori

Beskrivelse

Selenium 100 ug

Selenium 100 ugDosering: 1 kapsel

Indhold, 1 kapsel:

MAGNIFOOD COMPLEX450 mg
Stabiliseret Risklid275 mg
Spirulina (Spirulina platensis)75 mg
Havtornbær/blade (Hippophae rhamnoides) frisk frysetørret50 mg
Acaibær (Euterpe oleracea) frisk frysetørret 50 mg
Selen (selenmethionine)100 ug

INDEHOLDER INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER ELLER KONSERVERINGSMIDLER, HVEDE, GLUTEN, SOJA, GÆR, MÆLKEINGREDIENSER ELLER SUKKER. VELEGNET TIL VEGETARER OG VEGANER.

Selenium

Selen er et af de essentielle mineraler, som mennesket ikke kan overleve uden. Som kosttilskud kan selenium – kaldet ’selen’ på dansk – blandt andet bidrage til at vedligeholde immunsystemets normale funktion. En sund og stærk krop er en af de vigtigste forudsætninger for at kunne leve det liv man ønsker. Derfor skal man helst give kroppen de bedst mulige råvarer at arbejde med. Terranova har en kompromisløs tilgang til kosttilskud, hvor alle former for konserveringsmidler og tilsætningsstoffer er fjernet. Her på siden kan du læse mere om selens betydning for menneskekroppen.

Hvad er selen?

Selen er kendetegnet ved at være et af de essentielle mineraler, som vores kroppe skal bruge for at overleve. Vejen til denne klassifikation har dog været lang, og faktisk blev vigtigheden af mineralet først slået fast i 1979. Siden da har det stået klart, at selen er en uundværlig komponent, når det kommer til nedbrydning af affaldsstoffer. Ved at indgå i proteiner, der fungerer som antioxidanter, sikrer selen kroppens celler mod skadelige molekyler.

Hvad er selen godt for?

Hvis du ikke har hørt om selen før, skyldes det formegentligt, at mineralet hovedsageligt fungerer som hjælpestof. Derfor er det sjældent selen, der stjæler rampelyset blandt de mest kendte kosttilskud. Alligevel er det dog muligt at opregne selens egenskaber. Først og fremmest bidrager selen til vedligeholdelsen af immunforsvaret, da det er en komponent i antioxidanter. Derudover er en vigtig sammenhæng for selen stofskiftet. Det skyldes at hormonet Trijodthyronin, der laves i skjoldbugskirtlen, dannes af et enzym, hvor selen indgår. Ydermere bidrager Selen til normal dannelse af sædceller. Hvis selen og zink kombineres, kan det også have en positiv effekt på vores hår og negle, da Selen bidrager til at vedligeholder normale negle og hår.

Kan man få for meget?

Der er sat en øvre daglig grænse på 300 mikrogram selen, i de nordiske lande, hvilket skyldes at der findes selen bivirkninger (matas skriver 55 mikrogram i EU – hvad er rigtigt?). Overstiger man denne øvre grænse kan man opleve problemer såsom træthed, udslæt samt problemer med hår og negle.

Selen gennem kosten?

Selen findes i mange fødevarer. Især havets dyr såsom østers, tun, rejer, laks og krabbe indeholder selen. Selen i mad kan man også få gennem gris, okse, kylling, ris og solsikkefrø. Som det kan ses på oplistningen, er det kun få plantebaserede fødevarer, der indeholder selen, hvilket vegetarer og veganere skal være opmærksomme på. For netop vegetarer og veganere er det måske rart at vide, at Terranovas Selenium tilskud er hundred procent vegansk.

Selen kosttilskud

Selen tilskud kan altså vise sig at være et godt supplement til kosten. Terranovas bio selen, Selenium 100 UG, er et kosttilskud med 50 kapsler. Det er lavet uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. Samtidig er det 100% vegansk og indeholder frysetørret grønt, der sikrer at du får den bedste effekt af selen tilskuddet.   

Kilder:

Videnskab.dk, Kristian Sjøgren, 2018, Selen: For 40 år siden vidste man ikke, at mangel på mineralet er dødeligt
Madpyramiden, Coop 

Du vil måske også synes om...

Du kunne også være interesseret i...

  • Milk thistle kosttilskud fra Terranova. På dansk også kendt som marietidsel. Vores glas indeholder marietidsel kapsler
  • Green Child Multi

    122,00 kr. inkl. moms Tilføj til kurv