D3 vitamin

152,00 kr. inkl. moms

Terranova’s D vitamin er et rent planteafledt D3 vitamin (cholecalciferol). Dette D vitamin kosttilskud er særlig velegnede til vegetarer og veganere. De produkter der anvendes for råvaren, er fremstillet ved hjælp af ekstraktion fra den naturlige metode lichen, hvor D3 vitamin indholdet er så højt som muligt.
D vitamin regulerer calcium og fosfor metabolisme og bidrager dermed til knogler, led, og vedligeholdelse af sunde tænder, og det er også nødvendigt for at opretholde en normal muskelfunktion. D vitamin tilskud stimulerer immunforsvaret, og tager del i den normale funktion af spaltningen af celler. Vegansk D vitamin arbejder tæt sammen med kroppen af vitamin A, magnesium, zink, vitamin K og bor.

Varenummer vegansk-vitamin-d3 Kategori

Beskrivelse

D3 vitamin

D3 VitaminVegansk D3 Vitamin 25/50 ug

MAGNIFOOD COMPLEX600 mg
Stabiliseret Risklid300 mg
Korianderblad (Coriandrum sativum) frisk frysetørret75 mg
Græskarkerner (Cucurbita pepo)75 mg
Shiitake Svamp (Lentinula edides) frisk frysetørret75 mg
Spirulinapulver (Spirulina platensis)75 mg
D3 vitamin (cholecalciferol, Vitashine)50 ug

INDEHOLDER INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER ELLER KONSERVERINGSMIDLER, HVEDE, GLUTEN, SOJA, GÆR, MÆLKEINGREDIENSER ELLER SUKKER. VELEGNET TIL VEGETARER OG VEGANER.

Hvad er D vitamin?

D vitamin er det vitamin, der bliver naturligt produceret i vores hud, når vi opholder os i solen. D vitamin kommer i to hovedformer kaldet vitamin D2 og vitamin D3. Begge former hjælper med det samme, nemlig at regulere calciumindholdet i vores blod, og i sidste ende til at styrke vores tænder, knogler samt immunforsvar. D3 vitamin kommer hovedsageligt fra animalske produkter og er også den form, som bliver produceret i huden ved kontakt med solen. D2 vitamin er på den anden side, den form som hovedsageligt fås gennem plantebaseret produkter. Der er dog undtagelser for D3 vitamin, der er udvundet fra animalske produkter. Terranovas vitamin D3 er 100% vegansk, og derfor planteafledt og altså ikke baseret på animalske produkter.

 

Hvad er forskellen på D vitamin og D3 vitamin?

Der er nærmest ingen forskel på vitamin D og vitamin D3. Vitamin D er som skrevet splittet op i to former kaldet D2 og D3. Ser man derfor på indholdet i vitamin D, indeholder det ofte også vitamin D3. Vitamin D er derfor bare et overordnet udtryk for vitamin D2 og D3.

Forskellen mellem de to ligger dog i, hvor hver form hovedsageligt stammer fra (Animalske produkter eller plantebaseret produkter), og hvilken form som er mest effektiv til, at give kroppen det den har brug for. I dette tilfælde trækker D3 det længste strå. D3 vitaminet er nemlig meget bedre til at øge kroppens indhold af D vitamin i blodet. Der skal næsten dobbelt så meget D2 vitamin til for, at det har samme effekt som D3, hvilket gør D3 til den meget mere effektive form for D vitamin.

 

Hvorfor tage D vitamin tilskud?

D vitaminet har ikke kun én funktion, men bidrager til mange forskellige processer i kroppen. Det er nemlig både med til at opretholde et sundt immunforsvar, samt fremme processer som styrker både tænderne og knoglerne. D vitaminet er med til at fremme kroppens calcium (kalk) og fosfor optagelse fra tarmen. Både calcium og fosfor er en vigtig del af at have nogle stærke knogler og sunde tænder, eftersom både knogler og tænder primært er bygget op af calcium og fosfor. Ud over nogle sunde tænder og stærke knogler, så bliver D vitamin også brugt til, at opretholde en optimal muskelfunktionen i kroppen, samt medvirke til at vores immunsystem fungerer optimalt, og vi er sunde og raske.

Eftersom D vitamin spiller en stor rolle, når det kommer til lige præcist kroppens helbred og knogler, så er det ekstra vigtigt at børn får den tilstrækkelige mængde D vitamin. Hos børn er D vitaminet også med til at fremme en sund udvikling af ikke mindst knoglestrukturen, men også et stærkt immunforsvar. D vitamin mangel kan derfor føre til en sygdom ved navn Engelsk syge (Rakitis), hvor symptomerne hovedsageligt er bløde kranieknogler, nedsat længdevækst og hjulben. Det er derfor smart, at der er blevet fremstillet nogle D3 kapsler, som er specielt egnet til børn, der måske heller ikke er så glade for det at sluge piller. Vores D3 kapsler hedder Green Child D3, og kan tømmes i en yoghurt eller juice, så børnene ikke behøver sluge en pille. Green Child D3 fra Terranova er udviklet specielt til børn.

 

Hvorfor vælge D3 vitamin kosttilskud fra Terranova?

D vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og af denne årsag findes det hovedsageligt i meget fedtholdige madprodukter. Den største koncentreret mængde findes i fed fisk. Heldigvis findes D vitamin også i andre madprodukter som mælk, æg, olier, margarine og smør, men her er det dog i mindre mængder. Fordi D vitamin hovedsageligt findes i fisk, samt meget fedtholdige mælkeprodukter, så kan det være en udfordring for særligt veganere at få den tilstrækkelige mængde D vitamin via kosten. Et supplement af D vitamin tilskud vil derfor være en god løsning. Endnu bedre er det også at vores D vitamin, ligesom alle vores andre produkter, er 100% veganske. Eftersom D3 vitaminet oftest er baseret på animalske produkter, men er det mest effektive D vitamin, er det perfekt at vores kosttilskud ikke er baseret på animalske produkter, men rent planteafledt. Dette gør det til den perfekte løsning for veganere, men selvfølgelig også andre, som er i underskud på D vitamin. Køb vegansk d vitamin tilskud her på siden eller hos en af vores forhandlere.

Du vil måske også synes om...

Du kunne også være interesseret i...

  • Multi C-vitamin

    137,00 kr. inkl. moms Tilføj til kurv