Vitamin K2 100µg Complex

Terranova K2 vitamin 100 μg Complex indeholder den mest bioaktive vitamin K form på markedet MenaQ7® fra Kikærter, som også er velegnet til vegetarer og veganere.
Urte ingredienserne i Magnifood-plante blandingen understøtter fordelene ved vitamin K2, især for knogler og det vaskulære..

Godkendte sundhedsanprisninger af vitamin K:

  • bidrager til en normal størkning af blodet
  • bidrager til at vedligeholde normale knogler
Varenummer vitamin-k2-100-mg Kategori

Beskrivelse

Vitamin K2 100µg Complex

Vitamin K2 100mg ComplexDosering: 1 kapsel

Indhold, 1 kapsel:

MAGNIFOOD COMPLEX400mg
Grønkålsblade [Brassica oleracea var acephala] frisk frysetørret150mg
Persille (Petroselinum crispum) frisk frysetørret 100mg
Spinatbladevtornbærblad (Spinacia olerace) frisk frysetørret100mg
Korianderblade (Coriandrum sativum) frisk frysetørret50mg
MCT Pulver(vegan Medium Chain Trigglycerider)50mg
Vitamin K2 (MenaQ7) fra kikærter100µg

INDEHOLDER INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER ELLER KONSERVERINGSMIDLER, HVEDE, GLUTEN, SOJA, GÆR, MÆLKEINGREDIENSER ELLER SUKKER. VELEGNET TIL VEGETARER OG VEGANER.

Pligttekst: Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Opbevaring: Skal opbevares tørt og ikke i direkte sollys. Opbevares ved stuetemperatur og utilgængeligt for børn.

K-vitamin

Selvom det var en dansk kemiker, der opdagede k-vitamin, er vitaminet ikke så kendt i den brede befolkning. Kemikeren modtog en Nobelpris for sin opdagelse, og siden har den reddet tusindevis af spædbørn – i dag er det helt almindeligt, at nyfødte får en k-vitaminindsprøjtning umiddelbart efter fødslen. Her på siden kan du blive endnu klogere på det relativt ukendte vitamin.

Hvad er K-vitamin?

I naturen findes k-vitamin i to forskellige former. Den ene, fyllokinon, findes i grønne planter og kaldes også for K1-vitamin. Den anden version, menakinon, fremstilles via bakterierne i tarmen og betegnes også som K2-vitamin. Netop tarmen er grunden til at spædbørn får en indsprøjtning fordi vitaminet dannes i tarmene – det kan godt tage barnet lidt tid selv at danne vitaminet.

Uanset hvilken af de to former for k-vitamin kroppen optager, så er dets vigtigste opgave at arbejde sammen med proteiner og aktivere dem – ved at ændre i deres sammensætning. Derfor kan man tænke på k-vitamin som kroppens tænd/sluk-knap.

Hvilken funktion har K-vitamin?

K’et i k-vitamin står for koagulation, der betyder at en flydende masse stivner og bliver sammenhængende. En af vitaminets vigtigste opgaver er derfor at være med til at sikre, at vores blod kan størkne. Denne proces skal selvsagt ikke foregå hele tiden, men kun ved blødninger, og her er tænd/sluk-knappen, i form af k-vitamin, altså vigtig. Den anden meget vigtige funktion er at understøtte knogledannelse. Calcium, der er meget vigtig for knoglernes opbygning, inkorporeres nemlig kun i knoglerne at bestemte proteiner, der aktiveres af k-vitamin.

Hvilke fødevarer indeholder K-vitamin?

Det er især kogt grønkål, spinat, bladbede, broccoli, rosenkål og rå persille, asparges og avocado, der er kilder til k-vitamin. Voksne mænd og kvinder anbefales 70 mikrogram k-vitamin om dagen. Bemærk, at dette er et gennemsnit, da en mere præcis anbefaling er 1 mikrogram pr. kilo man vejer – hver dag. Da anbefalingerne primært er lavet ud fra k-vitaminets funktion ift. at undgå blødninger, og ikke dets betydning for knogledannelsen, kan det dog være en god idé at sigte efter en højere dosis.

Hvad sker der hvis du mangler vitaminet?

Mangel på k-vitamin kan blandt andet vise sig ved dårlig sårheling, næseblod og andre former for blødninger.

Hvornår skal du tage K-vitamin?

Hvis du oplever at det kan være svært at få tilstrækkeligt af de førnævnte plantebaserede fødevarer gennem kosten, så kan k-vitamin kosttilskud være en god mulighed. Der lader ikke til at være kendte bivirkninger ved før højt indtag af vitamin K. Blodfortyndende medicin og vitamin K som kosttilskud er dog en dårlig kombination.

K2 vitamin tilskud

Terranova har lavet et k2-vitamin kosttilskud som er vegansk og 100% fri for tilsætningsstoffer og bindemidler. Du kan købe K2 vitamin fra Terranova øverst på denne side.

Kilder

Du vil måske også synes om...