Mælkesyrebakterier og probiotika

Mælkesyrebakterier og probiotika

Mælkesyrebakterier kan være med til at holde din tarmflora i topform. Probiotika er den samlede betegnelse for netop dé mælkesyrebakterier, som kan være med til at sikre ideelle forhold i tarmene. Som en essentiel del af fordøjelsessystemet, er det vigtigt at give tarmene de bedste betingelser. Det kan du blive endnu klogere på i denne artikel, og samtidig kan du købe Terranovas Probiotic Complex kosttilskud.

Probiotic Complex - Probiotika kosttilskud

Probiotic Complex indeholder de bedste mælkesyrebakterier til at sikre en sund tarmflora, hvilket blandt andet kan være med til at styrke dit immunforsvar.

Derudover indeholder dette kosttilskud også Magnifood, der er en række naturlige råvarer, som skal sikre, at mælkesyrebakterierne i kosttilskuddet har de bedste betingelser for at virke. Derfor er dette tilskud blandet med rødbedesaft og stabiliseret risklid.

Som alle Terranovas produkter, er Probiotic complex produceret uden brug af tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. Der er heller ikke anvendt hvede, gluten, soja, gær, mælkeingredienser eller sukker. Derfor er produktet blandt andet velegnet til veganere, vegetarer og gluten-allergikere, og andre der går op i brugen af naturlige ingredienser.

 • Probiotic Complex er et kosttilskud med mælkesyrebakterier fra Terranova. Du kender det måske som probiotika.

  Probiotic Complex

  170,00 kr. inkl. moms Tilføj til kurv

Hvad er Mælkesyrebakterier?

I menneskets krop er der flere bakterieceller end menneskeceller. Og måske tænker du, hvorfor der er så mange bakterier i vores kroppe? Bakteriernes funktioner er forskellige, men en af de vigtigste samlingssteder for dem, er i tarmene – og det er her mælkesyrebakterier kommer ind i billedet, der ofte samles under betegnelsen probiotika, er levende mikroorganismer, der lever i tarmene. Ved at omdanne kulhydrater til mælkesyre, kan bakterierne udføre to vigtige funktioner, der sikrer en sund tarmflora: stimulere bevægelse i tarmene og beskytte mod uhensigtsmæssige bakterier.

 

Køb fordøjelsesenzymer her >>

Hvad er probiotika godt for?

Vores tarmsystem udgør en vigtig del af det samlede fordøjelsessystem, og derfor er det vigtigt at holde denne del af kroppen i balance. Blandt andet er bakterierne i tarmene vigtige for immunforsvaret. Mælkesyrebakterierne er blandt andet med til at øge optaget af vitaminer og sænke pH-værdien i tarmenene. Et velfungerende tarmsystem, gør at du kan vinke farvel til forstoppelse og diarré.

Mangel på mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakteriernes funktion er tæt koblet til dine tarmes evne til at udskille affaldsstoffer og optage vitaminer. Derfor kan det være et tegn på, at din tarmflora ikke er i balance, hvis du oplever forstoppelse eller diarré. Balancen i tarmfloraen etableres allerede fra starten af livet. Derfor skal man hele livet igennem sørge for at holde sine tarme sunde og raske. For mange kan dette være en udfordring, og i de tilfælde kan køb af mælkesyrebakterier som tilskud, være et godt supplement til en sund kost.

 

Døjer du med forstoppelse? Så mangler du måske magnesium. Læs mere her

Hvordan får jeg mælkesyrebakterier?

Der findes flere gode kilder til mælkesyrebakterier i fødevarer. Især er syrnede mælkeprodukter som f.eks. A38 en måde at tilføre kroppen mælkesyrebakterierne. Derudover kan fermentererede grøntsager også være en vej til at tilføre kroppen de essentielle bakterier fra probiotika.

Udfordring ved at tilføre mælkesyrebakterierne via kosten er, at det kræver et dagligt indtag at sikre en sund tarmflora. Ifølge Hanne Frøkiær, professor i ernæringsimmunologi ved det Biovidenskabelige Fakultet i København, vil de probiotika-bakterier være ude af kroppen igen i løbet af fire uge, hvis man ikke får dem dagligt. (Samvirke.dk). Derfor kan et kosttilskud være et godt alternativ. I øvrigt anbefales det at spise fiberrig kost, hvis man ønsker et velfungerende tarmsystem.

Mangel på mælkesyrebakterier?

Vi har udviklet kosttilskud, som er 100 % veganske og fri for tilsætningsstoffer, bindemidler, fyldstoffer, konserveringsmidler og sødestoffer. Vores råvarer stammer fra naturlige kilder, og bidrager derfor til optimal optagelse i kroppen.

Køb Probiotic Complex her

Produkter du måske vil synes godt om..

 • Probiotic Complex er et kosttilskud med mælkesyrebakterier fra Terranova. Du kender det måske som probiotika.

  Probiotic Complex

  170,00 kr. inkl. moms Tilføj til kurv
 • Fordøjelsesenzymer fra Terranova. 100% vegansk fordøjelsesenzym.

  Fordøjelsesenzymer

  157,00 kr. inkl. moms Tilføj til kurv
 • Easy Iron er et Jerntilskud fra Terranova