Jerntilskud 20 mg – Easy Iron

Easy Iron er et jerntilskud af højeste kvalitet, der er skabt på gode råvarer, som er fri for tilsætningsstoffer, konserveringsmidler, fyldstoffer, bindemidler og sødestoffer. Easy Iron indeholder betydelige mængder af C-vitamin, som er nødvendig for jernoptagelsen. Easy Iron indeholder vitamin E-derivater og samtidig beskytter den oxidationen af jern og klorofyl (klorofyl komponenter), som hjælper i dannelsen af jern i de røde blodlegemer.

Jern er et essentielt sporstof for mennesker. Jern fremmer nemlig den normale funktion af immunsystemet, kognitive funktioner og bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Især kan kvinder opleve en latent jernmangel. Ligeledes kan vegetarer og veganere have brug for ekstra jern. Er du veganer kan du med god ro i maven tage Easy Iron, da jerntilskuddet er 100% vegansk.

Easy Iron er skånsom for maven, idet den findes i den let-optagelige form, bisglycinat, som ikke forårsager forstoppelse.

Køb jerntilskud her eller hos en af vores forhandlere.

Varenummer easy-iron-20-mg Kategori

Beskrivelse

Jerntilskud 20 mg – Easy Iron

Easy Iron 20 mg

Dosering: 1 kapsel

INDHOLD, 1 KAPSEL:

MAGNIFOOD COMPLEX275 mg
Hyben [Rosa canina] 100 mg
Stabiliseret Risklid100 mg
Grøn Byggræs [Hordeum vulgare]50 mg
Acaibær [Euterpe oleracea] frisk frysetørret 25 mg
Jern (som ferrobisglycinat) – ikke-obstiperende20 mg

INDEHOLDER INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER ELLER KONSERVERINGSMIDLER, HVEDE, GLUTEN, SOJA, GÆR, MÆLKEINGREDIENSER ELLER SUKKER. VELEGNET TIL VEGETARER OG VEGANER.

Pligttekst: Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Opbevaring: Skal opbevares tørt og ikke i direkte sollys. Opbevares ved stuetemperatur og utilgængeligt for børn.

Hvad bruger kroppen jern til?

Jernets vigtigste rolle er at sørge for at transportere ilten rundt i kroppen, hvilket gør det til et yderst vitalt mikronæringsstof. Udover dette kan jern også findes i enzymer, som bruges i kroppens energistofskifte og i de hvide blodlegemer.

Jern transportere ilt

I menneskekroppen er den vigtigste funktion, som jern varetager at binde ilt til molekyler. På den måde transporterer jern ilten fra lungerne og ud til musklerne i kroppen. Med andre ord er et tilstrækkeligt niveau af jern en nødvendig betingelse for, at mennesket overhovedet holdes i live. Derudover er mineralet jern ligeledes involveret i kroppens stofskifteprocesser og neutralisering af giftstoffer som eksempelvis alkohol.

Ifølge forskning fra Københavns Universitet har ca. 40 procent af alle danske kvinder et niveau af jern i kroppen, som er på eller under tærsklen for, hvad det bør være. Tendensen er ikke kun dansk, men også globalt gældende. Det skyldes primært at kvinder, under menstruation mister mere jern gennem blodudskillelsen, end de indtager. Dertil kan det lægges, at den traditionelt væsentligste kilde til jern gennem kosten, kød, er stadig mindre udbredt blandt danskere. Derudover kan personer, der donerer meget blod og dyrker meget motion have brug for et tilskud af jern.

Hvorfor tage jerntilskudF?

Faktisk lider næsten hver tredje kvinde (i den fødedygtige alder) af jernmangel. Mangel på jern kan reducere ens energiniveau og give hovedpine samt svimmelhed.

Desuden har børn, bloddonorer, personer uden variation i kosten og gravide også ofte behov for jerntilskud som følge af jernmangel. Derudover kan specielt kvinder have et øget behov for jern, når de har menstruation, da tabet af jern her er større end normalt. Om man får nok jern eller ikke, kan afhænge af en række forskellige faktorer, såsom den specifikke mad der spises, samt sammensætningen af maden. Desuden er det ofte kun en lille andel af den jern der spises, som ren faktisk optages i kroppen. Derfor kan det være svært at få tilstrækkeligt jern igennem kosten, og et jerntilskud kan blive nødvendigt.

Jern i mad kommer blandt andet fra kød, men mest af alt fra kornprodukter. Særligt jernholdigt kød er eksempelvis lever, hvorimod broccoli er blandt de mest jernholdige grøntsagsprodukter. For nemmere at optage jernet kan du med fordel tage vores C vitamin tilskud samtidigt med at du indtager jernet, og dette kan eksempelvis gøres ved at spise større mængder frugt. Men netop fordi det er svært at optage jern i mad kan det ofte være en god ide med et jerntilskud. Det kunne være Terranovas Easy Iron kosttilskud.

Hvad er typiske symptomer på mangel?

De typiske symptomer på jernmangel er træthed, hovedpine, hjertebanken og åndenød. Derudover kan jernmangel også føre til muskelsvaghed.

Lider man af mangel på jern over en længere periode vil jerndepoterne i leveren, milten og knoglemarven efterhånden blive tømt og det kan efterfølgende forårsage blodmangel. Derfor er det vigtigt løbende at sikre man får den rette mængde jern, hvis ikke gennem kosten, så gennem jerntilskud. Man kan opleve jernmangel symptomer, før man får konstateret blodmangel. I sammenhæng med dette kan kvinder, der lider af jernmangel, nedsætte symptomerne og dermed få mere energi og muskelstyrke ved eksempelvis at tage et kosttilskud eller spise mere jernholdig mad. Om det er den ene fremgangsmetode eller den anden betyder ikke det helt store, så længe der bliver taget hånd om underskuddet af jern.

Kan jeg få for meget?

Jern er forbundet til proteiner i kroppen, hvilket betyder at indtager man meget store mængder, kan det ske at visse dele af jernet vil komme til at eksistere frit i kroppen, og det er ikke sundt. I tilfælde, hvor der bliver indtaget øgede mængder jern over en kortere periode, kan der opstå bivirkninger i form af mavesmerter, opkast og diarré.

Mennesker som har sygdommen kaldet hæmokromatose, bør ikke tage jerntilskud eftersom sygdommen i forvejen gør ens jernoptagelse unormalt høj. Derudover bør folk, som tager visse typer antibiotika, også udsætte deres indtag af jern med et par timer, eftersom jern kan nedsætte optagelsen af disse mediciner og dermed mindske deres virkning, hvilket selvfølgelig ikke er ønsket.

Skal jeg tage jerntilskud når jeg er gravid?

En stor andel af kvinder udvikler, i løbet af graviditeten, jernmangel, og det anbefales at gravide tager 40-50 mg. jerntilskud dagligt fra de er i 10. uge. Tilskuddet kan med fordel indtages sammen med måltider der indeholder meget C vitamin såsom juice, eftersom C vitamin fremmer optagelsen af jern i kroppen. I modsætning til dette hæmmer for eksempel kaffe og mælkeprodukter optagelsen af jern, så i stedet for en kop kaffe eller et glas mælk burde man overveje et glas appelsinjuice til sin mad, hvis man ønsker størst virkning af ens tilskud.

Udover at man kan opleve øget træthed og svimmelhed som gravid, hvis man ikke indtager nok jern, så bruger kroppen også jernet til at producere de røde blodlegemer i fostret, hvilket ultimativt er med til at udvikle centralnervesystemet. Dette nervesystem består af hjernen og rygmarven, altså to meget vigtige dele af kroppen og samtidig den videre udvikling af barnet.

Er du i tvivl om hvilke vitaminer du har brug for som gravid? Så har vi skrevet om hvilke vitaminer, du som gravid skal være opmærksomme på, og hvordan du bedst får dem. Du kan også prøve Terranovas multivitamin til gravide, Prenatal Multivitamin, der er specielt udviklet til gravide og ammende.

HVORFOR VÆLGE EASY IRON FRA TERRANOVA?

Terranovas kosttilskud er planteafledt og derfor 100% veganske, fremfor at være baseret på animalske produkter. Vores kosttilskud er desuden uden tilsætningsstoffer, fyldestoffer, bindemidler, konserveringsmidler og sødestoffer.

Et tilskud af jern kan i tilfælde af jernmangel hjælpe på symptomer omhandlende træthed og muskelsvaghed. Udover dette indeholder Terranovas Easy Iron jern tabletter også C vitamin, der hjælper kroppen med at optage jernet lettere og mere effektivt.

Du vil måske også synes om...

Du kunne også være interesseret i...

  • Coq10 30mg – tilskud fra Terranova
  • Astragalus tilskud fra Terranova.