Vitaminer til gravideFå styr på vitaminerne under din graviditet


Hvilke vitaminer skal jeg tage når jeg er gravid?


Selvom det at være gravid er en naturlig og smuk ting, så kan det stadig tage hårdt på ens krop, og man kan derfor komme i underskud på nogle vigtige vitaminer. Nogle af disse vitaminer er ikke bare vigtige for den gravide kvinde, men også for det foster som udvikles inden i maven. Men hvilke vitaminer skal jeg tage, når jeg er gravid, tænker du måske? Blandt de fire vitaminer gravide hyppigst kommer i underskud med er: folsyre, D vitamin, jern og kalk. Specielt folsyre er vigtig for fosterets udvikling, da det er et B vitamin, som medvirker til, at der ikke sker misdannelser i babyens hjerne og rygmarv. Af denne årsag bliver det også anbefalet, at gravide indtager 400 mikrogram (µg) folsyre hver dag, fra det tidspunkt de finder ud af, at de er gravide, eller fra det øjeblik de overvejer at blive det. Denne mængde folsyre kan blandt andet findes i vores Prenatal Multivitamin kapsel, som indeholder 400 mikrogram (µg) folat, hvilket er en af de tre naturlige forekommende former for folsyre.

Læs mere om folinsyre her.

D vitamin til gravide


D vitaminet er det vitamin, vi får naturligt gennem sollys. Af denne årsag er mange også i underskud på lige præcist dette vitamin i vinterperioden, som i Danmark og Norden desværre nogle gange kan vare lidt længere, end hvad vi synes er sjovt. Vitaminets hovedfunktion er at fremme optagelsen af calcium og dermed også knoglebygningen, hvilket gør det til et yderst vigtigt vitamin specielt under en graviditet, hvor man ikke kun har sig selv og at tænke på men også fosterets udvikling til en baby. For at opretholde en sund mængde D vitamin i kroppen gennem hele graviditeten bliver det anbefalet, at et dagligt kosttilskud til gravide på 10 mikrogram indtages. Denne præcise mængde er blandt andet og at finde i Terranovas Prenatal Multivitamin kapsler, som er et kosttilskud til gravide, til dem der planlægger graviditet, eller til dem som ammer.

Læs mere om d vitamin mangel her.

Jerntilskud til gravide


Jern er et af de næringsstoffer, som er med til at danne de røde blodlegemer i kroppen. For et ufødt barn betyder det blandt andet kilden til ilt og til at vokse. At have den rette mængde jern i graviditeten er derfor vigtigt, eftersom et jernunderskud hverken er sundt for barnet, eller den gravide, som også kan føle ubehag med en for stor mængde jernmangel. Men hvor meget jern skal man som gravid helst indtage? Et jern tilskud til gravide anbefales på 40-50 mg dagligt, men dog først fra 10. uge, og frem til barnets fødsel. Hos Terranova kan du blandt andet finde vores jerntilskud, kaldet Easy Iron, hvilket kunne være et fint jern tilskud til gravide med jernmangel, eller bare generelt, eftersom jern i graviditeten er vigtigt.

Jerntilskud 20 mg

96DKK inkl. moms

Jern er et essentielt sporstof for mennesker. Jern fremmer den normale funktion af immunsystemet, kognitive funktioner og bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Især kan kvinder oplever en latent jernmangel. Ligeledes kan vegetarer og veganere have brug for ekstra jern.


C vitamin under graviditeten


Blandt vitaminer til gravide, som nogle kvinder kommer i underskud med, finder man C vitamin, der er med til at styrke vores immunforsvar, og derved er med til at beskytte os mod eventuelle bakterier og virusser. Af denne årsag er vitaminet ikke kun vigtigt under en graviditet, men helt generelt vigtig for alle mennesker. Forskellen er dog, at et øget behov for C vitamin blandt andet kan forekomme ved fysisk stress, hvilket er en af årsagerne til, at gravide kan have et større behov for C vitamin end mange andre. Som udgangspunkt får vi mennesker nok C vitamin gennem kosten, og en overdosering af dette vitamin er heller ikke sundt, men er man i underskud, findes der kosttilskud til gravide og andre, som kunne have et C vitaminmangel. Hos Terranova har vi blandt andet Multi C-vitamin, som kan være et fint supplement til ens C vitamin indtagelse.

Multi C-vitamin

168DKK inkl. moms

Vi må tilføre c-vitaminer gennem kosten hver dag, eftersom den er vandopløselig. Med Magnifood får du et unikt C-vitaminprodukt med den absolut bedst tænkbare effekt. Den er skånsom for maven.
Magnifood Complex har mange bær af C-vitamin, som dermed komplementerer indtaget af C-vitamin.


Multivitamin til gravide


Eftersom der er rigtig mange forskellige vitaminer til gravide, som anbefales, har Terranova valgt at samle største delen af dem i én vitaminpille kaldet Prenatal Multivitamin, som er et multivitamin til gravide. Dette vitamin indeholder de anbefalede 400 mikrogram (µg) folat, 10 mikrogram (µg) D vitamin, samt en lille mængde C vitamin (60 mg). Ud over dette indeholder det også calcium, hvilket er yderst vigtigt for opbyggelsen og vedligeholdelsen af ens knogler. Dette er noget vi ofte får gennem mælk eller mælkeprodukter, men det er muligvis ikke alle, som får den anbefalede mængde på en ½ liter om dagen. Se sundhedsstyrelsens anbefalinger om kosttilskud under graviditeten her.

Terranova er fri for tilsætningsstoffer, fyldstoffer og konserveringsmidler
Terranovas produkter er 100% veganske og fri for tilsætningsstoffer, fyldstoffer og konserveringsmidler, hvilket er stoffer du generelt set gerne vil undgå, men måske i endnu højere grad under en graviditet. Eftersom vitaminerne er veganske, egner de sig godt til både vegetarer og veganere, der ligesom alle andre også har et behov for at få de rette vitaminer og mineraler, så kroppen kan fungere optimalt.

Multivitamin til gravide

152DKK inkl. moms

Terranova’s Prenatal Multivitamin kompleks er beregnet til dem, der planlægger at blive gravide, er gravide og ammende. Under graviditeten er behovet for næringsstoffer ekstra vigtig, idet både den gravide mor og fosteret, skal livsnære sig fra det, som moderen spiser. Forandringer i moderens system kræver ekstra energi under graviditeten.

B-vitaminer er specielt vigtige, og specielt folinsyre. Også sporemner, såsom jern og zink for at tilgodese den hurtige vækst af fosteret. Desuden har d-vitamin en vigtig rolle for at beskytte immunsystemet, og knoglerne.

Magnifood Kompleks, grønne grøntsager og bær er rige på B-vitaminer.SKU prenatal-multivitamin

Categories ,


Share