Hvilke vitaminer skal jeg tage når jeg er gravid?

Selvom det at være gravid er en naturlig og smuk ting, så kan det stadig tage hårdt på ens krop, og man kan derfor komme i underskud på nogle vigtige vitaminer. Nogle af disse vitaminer er ikke bare vigtige for den gravide kvinde, men også for det foster som udvikles inden i maven. Men hvilke vitaminer skal jeg tage, når jeg er gravid, tænker du måske? Blandt de fire vitaminer gravide hyppigst kommer i underskud med er: folsyre, D vitamin, jern og kalk.

Specielt folsyre er vigtig for fosterets udvikling, da det er et B vitamin, som medvirker til, at der ikke sker misdannelser i babyens hjerne og rygmarv. Af denne årsag bliver det også anbefalet, at gravide indtager 400 mikrogram (µg) folsyre hver dag, fra det tidspunkt de finder ud af, at de er gravide, eller fra det øjeblik de overvejer at blive det. Denne mængde folsyre kan blandt andet findes i vores Prenatal Multivitamin kapsel, som indeholder 400 mikrogram (µg) folat, hvilket er en af de tre naturlige forekommende former for folsyre.

Læs mere om Folinsyre

D vitamin til gravide

D vitaminet er det vitamin, vi får naturligt gennem sollys. Af denne årsag er mange også i underskud på lige præcist dette vitamin i vinterperioden, som i Danmark og Norden desværre nogle gange kan vare lidt længere, end hvad vi synes er sjovt. Vitaminets hovedfunktion er at fremme optagelsen af kalk og dermed også knoglebygningen, hvilket gør det til et yderst vigtigt vitamin specielt under en graviditet, hvor man ikke kun har sig selv og at tænke på men også fosterets udvikling til en baby. For at opretholde en sund mængde D vitamin i kroppen gennem hele graviditeten bliver det anbefalet, at et dagligt kosttilskud til gravide på 10 mikrogram indtages. Denne præcise mængde er blandt andet at finde i Terranovas Prenatal Multivitamin kapsler, som er et kosttilskud til gravide, til dem der planlægger graviditet, eller til dem som ammer.

Læs mere om D vitamin mangel

Jerntilskud til gravide

Jern er et af de næringsstoffer, som er med til at danne de røde blodlegemer i kroppen. For et ufødt barn betyder det blandt andet kilden til ilt og til at vokse. At have den rette mængde jern i graviditeten er derfor vigtigt, eftersom et jernunderskud hverken er sundt for barnet, eller den gravide, som også kan føle ubehag med en for stor mængde jernmangel. Men hvor meget jern skal man som gravid helst indtage? Et jern tilskud til gravide anbefales på 40-50 mg dagligt, men dog først fra 10. uge, og frem til barnets fødsel. Hos Terranova kan du blandt andet finde vores jerntilskud, Easy Iron, der er et fint jerntilskud til gravide, eller bare generelt, eftersom jern i graviditeten er vigtigt. Vores jerntilskud bidrager til den normale funktion af kroppens immunsystem, kognitive funktioner og mindskelse af træthed og udmattelse.

Vitamin under graviditeten

Blandt vitaminer til gravide, som nogle kvinder kommer i underskud med, finder man C vitamin, der er med til at styrke vores immunforsvar, og derved er med til at beskytte os mod eventuelle bakterier og virusser. Af denne årsag er vitaminet ikke kun vigtigt under en graviditet, men helt generelt vigtig for alle mennesker. Forskellen er dog, at et øget behov for C vitamin blandt andet kan forekomme ved fysisk stress, hvilket er en af årsagerne til, at gravide kan have et større behov for C vitamin end mange andre. Som udgangspunkt får vi mennesker nok C vitamin gennem kosten, og en overdosering af dette vitamin er heller ikke sundt, men er man i underskud, findes der kosttilskud til gravide og andre, som kunne have et C vitaminmangel. Hos Terranova har vi blandt andet Multi C-vitamin, som kan være et fint supplement til ens C vitamin indtagelse.

Her kan du blive klogere på C vitamin

Multivitamin til gravide

Eftersom der er rigtig mange forskellige vitaminer til gravide, som anbefales, har Terranova valgt at samle størstedelen af dem i én vitaminpille kaldet Prenatal Multivitamin, som er et multivitamin til gravide. Dette vitamin indeholder de anbefalede 400 mikrogram (µg) folat, 10 mikrogram (µg) D vitamin, samt en lille mængde C vitamin (60 mg). Ud over dette indeholder det også calcium, hvilket er yderst vigtigt for opbyggelsen og vedligeholdelsen af ens knogler. Dette er noget vi ofte får gennem mælk eller mælkeprodukter, men det er muligvis ikke alle, som får den anbefalede mængde på en ½ liter om dagen. Se sundhedsstyrelsens anbefalinger om kosttilskud under graviditeten her.

Terranovas produkter er 100% veganske og fri for tilsætningsstoffer, fyldstoffer og konserveringsmidler, hvilket er stoffer du generelt set gerne vil undgå, men måske i endnu højere grad under en graviditet. Eftersom vitaminerne er veganske, egner de sig godt til både vegetarer og veganere, der ligesom alle andre også har et behov for at få de rette vitaminer og mineraler, så kroppen kan fungere optimalt. Læs mere om kosttilskud fra Terranova.

Velkommen til fremtidens kosttilskud

Produkter du måske vil synes godt om