B12 Mangel


B12 vitaminet hjælper kroppen til at skabe nye blodlegemer, og derfor kan B12 mangel blandt andet medføre træthed. B12 vitaminer optages igennem kosten, hvor det findes i mejeriprodukter, kød og fisk. Derfor er vegetarer og veganere ofte ramt af B12 mangel, og der kan B12 kosttilskud være et godt alternativ.

Hvad er B12 vitamin?


B12-vitamin er et fælles udtryk for en række kemiske stoffer, der er bedre kendt under navnet kobalaminer. B12 er et vitamin som kroppen ikke selv producerer, men som optages gennem kosten. B12-vitamin hjælper til at skabe nye blodlegemer, og sikrer at nervesystemet fungerer som det skal. Derfor tages B12 eksempelvis for styrkelse af immunsystemet, mod træthed og for at opretholde den normale funktion i nervesystemet. Med andre ord sikrer B12, at du ikke rammes af blodmangel.

Hvad er B12 vitamin godt for?


B12-vitamin er en nødvendighed for at kroppens celler kan dele sig. Blodlegemerne er blandt de celler, der deler sig hyppigst, og mangel på B12-vitamin kan derfor resultere i mangel på blod da cellerne transportere ilt med blodet rundt i kroppen. B12-vitaminet er derfor en nødvendighed for nydannelsen og opretholdelsen af kroppens nervesystem.

Hvordan opdager jeg B12 vitamin mangel?


Hvordan ved du, om du er i underskud af B12 vitamin? Nogle af de første signaler på B12 mangel er eksempelvis træthed, hjertebanken, åndenød og svimmelhed. Disse symptomer er typisk et resultat af blodmangel.
B12 mangel kan forekomme i følgende scenarier, men er sjældent hos almindelige mennesker:

  • Du er ældre og har en øget risiko for type A eller B gastritis
  • Du har en tarmsygdom
  • Du er veganer eller vegetar
  • Du oplever en forringet smagssans
  • Din følesans er nedsat eller ændret

Du kan læse mere om vitamin B12 mangel på sundhed.dk.

Hvordan får jeg B12-vitaminer?


B12-vitaminet optages gennem kosten, men du kan også få det som kosttilskud. B12-vitaminer findes i animalske produkter såsom fisk, mejeriprodukter og kød. Derfor er du særligt udsat for B12 mangel, hvis du er vegetar eller veganer, og her kan kosttilskud være et godt supplement.

Vegansk B12-vitaminer fra Terranova


Vi har udviklet en serie af vitaminer, som alle er 100 % veganske og fri for tilsætningsstoffer, bindemidler, fyldstoffer, konserveringsmidler og sødestoffer.
Vores vitaminer stammer fra naturlige kilder, og bidrager derfor til optimal optagelse i kroppen.

vegansk b12 tilskud

Vegansk B12 tilskud

129DKK inkl. moms

B12 vitaminet er det eneste blandt B-vitaminerne, som faktisk ikke er vandopløseligt. Men det betyder ikke, at man ikke kan komme i mangel på B12. Specielt personer over 50 år og veganere kan være i risiko zonen. B12 tages bl.a. for immun systemet, mod træthed og for at opretholde den normale funktion i nervesystemet. Dette 100% vegetabilske B12 vitamin effektiviseres i kroppen når de indtages med et tilsat Magnifood® Complex.

Her kan du læse mere om B12 vitaminet og B12 mangel.


Varenummer vegansk-b12-tilskud Kategori


Del med dem du holder af

Vegansk B12 tilskud

Vegetabilsk B12 500ug (methylcobalamin)


50 kaps.

Dosering: 1 kapsel pr dag.

MAGNIFOOD COMPLEX350 mg
Stabiliseret Risklid175 mg
Persilleblad [Petrolselinum crispum] frisk frysetørret50 mg
Mælkebøtteblad [Taraxacum officinale] frisk frysetørret50 mg
Rødbedesaft og –blad [Beta vulgaris] frisk frysetørret25 mg
Ingefærrod [Zingiber officinale] frisk frysetørret25 mg
Ensian rodpulver [Gentiana lutea]25 mg
Vitamin B12 (methylcobalamin)500 ug

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.