Zink tilskud – Zink 15 mg Complex

96,00 kr. inkl. moms

Zink er et livsnødvendigt mineral, som man i dag ved involverer mere end 200 processer i kroppen. Man kan bl.a. få brist på zink, ved at svede det ud. Optagelsen af mineralet zink i dette produkt, forstærkes gennem Terranova’s unikke Magnifood Complex.
Det er ikke længere nødvendigt med højt doseret kosttilskud, når produktets sammensætning maksimerer effekten i kroppen. Dette zink tilskud er uden tilsætningsstoffer og 100 pct. vegansk.

Varenummer zink-15-mg Kategori

Beskrivelse

Zink tilskud – Zink 15 mg Complex

Zink 15 mg ComplexDosering: 1 kapsel

INDHOLD, 1 KAPSEL:

MAGNIFOOD COMPLEX400 mg
Stabiliseret Risklid250 mg
Spirulina [Spirulina platensis]75 mg
Græskarfrø [Cucurbita pepo]50 mg
Acaibær [Euterpe oleracea] frisk frysetørret 25 mg
Zink (bisglysinat)15 mg

INDEHOLDER INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER ELLER KONSERVERINGSMIDLER, HVEDE, GLUTEN, SOJA, GÆR, MÆLKEINGREDIENSER ELLER SUKKER. VELEGNET TIL VEGETARER OG VEGANER.

Hvad er zink egentlig?

Zink er nødvendig spormineral for kroppens immunforsvar og samtidig også essentiel for omsætningen af kulhydrater, proteiner og fedtsyrer, da den indgår i mere end 200 former for enzymprocesser i kroppen. Dens antioxiderende effekt bliver brugt til regulering og dannelse af kroppens celler. Nedenfor kan du se nogle af zinks vigtige funktioner i kroppen:

• Sund hud, negle og hår
• Opretholdelse af et normalt syn
• Normal hjernefunktion
• Normale kognitive funktioner
• Normal fertilitet og reproduktion
• Normal metabolisme
• Positiv effekt på normal heling af sår

Vidste du dette om zink og immunsystemet?

Thymuskirtlen, hvilket er immunsystemets kirtel, er afhængig af zink. Kirtlen skrumper som oftest i 40-års alderen, hvilket resulterer i et svækket immunsystem, som medfører til en forringet evne til at modstå infektioner.

Mangel – det kan du holde øje med

Har du en mistanke om mangel på Zink? Nedenfor kan du se flere af de symptomer der kan vise sig:
ink tilMentale forstyrrelser
• Formindsket appetit
• Smagsforstyrrelser

Mangler kroppen vitamin B6, vil optagelsen af zink ikke være optimal, da den vil blive udskilt af kroppen. Af den årsag, kan du overveje at tage et B6 vitamin tilskud. Til dette anbefaler vi kosttilskudet, B Complex plus C. Ikke nok med at B-complex fra Terranova indeholder B6 vitaminet, så har den også andre nødvendige B-vitaminer for kroppen. Kombinationen af zink og A vitamin komplementerer også hinanden. Til dette anbefaler vi Solgars Dry vitamin A 1502 ug (5000 IU).

Et alkoholforbrug i større mængder kan medføre mange problemer. Det samme gælder også for evnen til at optage zink. Har du zinkmangel og et stort alkoholforbrug, bør du reducere dit indtag af alkohol, da et højt alkoholindtag øger tabet af zink i urinen. Lider du af lever- og nyresygdomme eller andre kroniske sygdomme i tarmen, er det også vigtigt med et zink tilskud.

Den anbefalede daglige dosis

Zink 15 mg complex er et tilskud fra Terranova, som er vegansk og velegnet til voksne. Den daglige anbefalede dosis er en (1) tablet dagligt. Den bør helst indtages i forbindelse med måltider eller som anvist af din læge. Overskrid ikke brugsanvisningen.
Ved overdosis kan bivirkninger såsom kvalme og diarré forekomme. Læs mere under bivirkninger nedenfor.

Zink tilskud og bivirkninger

Ved overdosering af zink, kan man typisk opleve diarré, kvalme, opkast eller mavesmerter. Symptomerne kan især fremkomme når zinktilskud indtages uden for ens måltider.
Indtager du store doser at zink, dvs. 100-150 mg zink kosttilskud, kan det på længere sigt medføre mangel på kobber. Ved en langvarig og uafbrudt overdosering kan det resultere i blodmangel, nyresvigt og medføre problemer med kroppens muskelkoordination.

Zink i fødevare

Du kan finde Zink i mange forskellige madvarer. Det glæder eksempelvis skaldyr, som østers og krabbekløer, som er nogle af de fødevarer med den størst mængde zink. Andre typer af fødevarer med stort indhold, er hvedekim, sesamfrø, hørfrø og andre typer frø. Der er selvfølgelig også zink i de daglige fødevarer, som den gennemsnitlige dansker spiser, såsom rødt kød, korn, brune ris, ost, mælk, bønner og et stort omfang af andre grøntsager. Det findes desuden i frugt og bær.

Dette må du ikke tage sammen med zink

Hvis du overvejer eller indtager zink kosttilskud, er det vigtigt at vide, at der er nogle ting, du ikke må indtage sammen med zink. Tetracykliner er en gruppe antibiotika, og hvis du indtager denne form for antibiotika, vil dette sammen med zink nedsætte din zinkoptagelse med op til 50 procent. Dette fremkommer, da visse metaller, som zink, danner uopløselige forbindelser med tetracykliner. Af denne årsag anbefales det, at man indtager metaller, som zink, og tetracykliner med et mellemrum på mindst tre timer.
Det samme er også gældende, hvis du indtager andre metaller, som kobber- og jerntilskud sammen med zink tilskud. Vælger du at indtage zink sammen med jern- og kobbertilskud, vil jerntilskud nedsætte zinkoptagelsen, og zinktilskuddet vil hæmme kobberoptagelsen.

Kilder:
Apoteket.dk, Ved Apotekerforeningens farmaceuter.
Sundforskning.dk, 2011.

Du vil måske også synes om...

Du kunne også være interesseret i...

  • Easy Iron er et Jerntilskud fra Terranova
  • Coq10 30mg – tilskud fra Terranova