Fordøjelsesenzymer

Terranova plante fordøjelsesenzymer kosttilskud er aktive og stabile over et bredt pH-område i hele mave-tarmkanalen. Enzymkombinationen er ikke designet til at forringe kun proteiner, stivelse og fedt, men også ufordøjelige oligosaccharider (fx raffinose) og disaccharider, såsom lactose og saccharose.

Magnifood Complex grøntsager / urter kombination styrker fordøjelsesenzymerne, og forbedrer effekten. Køb fordøjelsesenzymer her.

Varenummer fordojelsesenzymer Kategori

Beskrivelse

Fordøjelsesenzymer

FordøjelsesenzymerDigestive Enzyme complexDosering: 2 kapsler

INDHOLD, 2 KAPSLER:

MAGNIFOOD COMPLEX900 mg
Fennikelfrø [Foeniculum vulgare]200 mg
Korngræspulver [Hordeum vulgare]200 mg
Stabiliseret Risklid200 mg
Ingefærrod [Zingiber officiale] frisk frysetørret 100 mg
Artiskokblad [Cynara scolymus] frisk frysetørret100 mg
Kardemommefrøpulver [Elettaria caramomum]50 mg
Gul ensianrodpulver [Gentiana lutea]50 mg
Protease (A. oryzae) 14690 HUT55,2 mg
Amylase (A. oryzae) 2545 DU33,8 mg
Laktase (A. oryzae) 727 ALU14,6 mg
Glukoamylase (A. niger) 6.5 AGU14,6 mg
Alfagalaktosidase (A.niger) 109 GaIU14,6 mg
Protease (Pro teas (A. niger) 36 SAPU13,6 mg
Invertase (S. cerevisiae) 291 SU6,6 mg
Lipase (C. rugosa) 349 FIP3,8 mg
Glukoamulase (R. oryzae) 0.72 AGU2,2 mg
Lipase (A. niger) 7.27 FIP0,3 mg
Lipase (R. oryzae) 7.27 FIP0,3 mg

INDEHOLDER INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER ELLER KONSERVERINGSMIDLER, HVEDE, SOJA, GÆR, MÆLKEINGREDIENSER ELLER SUKKER. VELEGNET TIL VEGETARER OG VEGANER.

Pligttekst: Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Opbevaring: Skal opbevares tørt og ikke i direkte sollys. Opbevares ved stuetemperatur og utilgængeligt for børn.

Hvad er fordøjelsesenzymer?

Overordnet set fungerer enzymer, som katalysator og fremmer derved forskellige kemiske reaktioner, der omhandler opbyggelsen og nedbrydelsen af forskellige stoffer i kroppen. Fordøjelsesenzymer er de enzymer, som omhandler fordøjelsen, og nedbrydelsen af den mad vi spiser. De er med til at gøre, at den mad vi får ind bliver nedbrudt i forskellige dele, og kan blive optaget og brugt optimalt i kroppen. Mennesker er selv i stand til at producere de fleste enzymer, og da maden vi spiser ikke kan blive nedbrudt uden dem, så er de yderst vigtige for, at vi får de næringsstoffer, vi har behov for.

Der er hovedsageligt tre former for fordøjelsesenzymer; amylase, protease, lipase. Disse tre har hver deres funktion og er alle vigtige for fordøjelsen af forskellige madprodukter. Amylase er med til at nedbryde stivelse og kulhydrater til sukker. Protease hjælper med nedbrydelsen af proteiner, så det bliver til aminosyrer, og til sidst er der lipase, som nedbryder lipider (fedt og olier) til glycerol og fedtsyrer.

 

Hvad er fordøjelsesenzymer vigtigt for?

Fordøjelsesenzymer er hovedsageligt vigtigt for, nedbrydelsen af den mad vi spiser. Uden dem ville kroppen ikke være i stand til at optage alle de næringsstoffer, den har brug for. Eftersom enzymerne hjælper på nedbrydelsen af mad, kan manglen på fordøjelsesenzymer derfor føre til oppustethed (specielt efter indtagelsen af mælkeprodukter, hvede og kål).

For at sætte nedbrydelsen lidt i perspektiv kan man se på kulhydrater og proteiner. Kulhydrater er en af vores hovedkilder til energi, og proteiner er nødvendige for at vi kan bygge og reparere vores muskler. Problemet med disse to er dog, at de ikke i deres umiddelbare form kan blive absorberet, og udnyttet til det de skal. For at de kan blive brugt i kroppen, skal de først nedbrydes til en form, som kroppen kan bruge og optage, og det er dét fordøjelsesenzymerne hjælper med og er vigtige for; at forvandle den mad vi indtager til brugbare stoffer for kroppen.

 

Hvordan får kroppen fordøjelsesenzymer?

Kroppen producerer selv sine fordøjelsesenzymer. Der er dog nogle mennesker, som ikke producerer nok af én eller flere af de tre enzymer. Dette kan føre til, at de reagerer dårligt på bestemte madvare, eftersom kroppen ikke har de ressourcer, der skal til, for at disse madvare kan blive ordentlig nedbrudt. Har man mangel på fordøjelsesenzymer, kan man finde nogle af dem i sin kost. Ananas indeholder for eksempel et enzym kaldet bromelain, hvilket er et protease enzym og kan derfor hjælpe med nedbrydelsen af protein. Mango indeholder fordøjelsesenzymet amylase, hvilket kan hjælpe med at nedbryde stivelse og kulhydrater til sukker. Dette var bare to eksempler, men sådan er der flere forskellige madvare, der alle indeholder nogle af de forskellige enzymer. En anden meget nem måde at få ekstra fordøjelsesenzymer, hvis man er i mangel, er ved at tage det som kosttilskud. Det kan være svært hele tiden at huske på hvilken mad, eller frugt man skal spise, og ikke alle frugter er lige tilgængelige året rundt, så at tage fordøjelsesenzym kosttilskud, er nok den nemme løsning. Så sikre man også, at man får nok, og ikke er i underskud.

 

Hvem bør tage tilskud af fordøjelsesenzym?

Har man problemer med oppustethed, luft i maven, madintolerance eller bare generelt en dårlig fordøjelse, så kan et tilskud af fordøjelsesenzymer potentielt hjælpe. Derudover kan folk, som oplever intolerance overfor forskellige madvare, muligvis også nyde gavn af at tage et tilskud af fordøjelsesenzymer, da denne intolerance kan stamme fra manglen på ét eller flere enzymer. Er der en for stor mangel kan kroppen nemlig få svært ved at nedbryde disse madvare og symptomer på intolerance over for dem kunne derfor opstå.

Du kan blive endnu klogere på fordøjelsesenzymer på Sundhed.dk.

Du vil måske også synes om...

Du kunne også være interesseret i...

  • Easy Iron er et Jerntilskud fra Terranova
  • Coq10 30mg – tilskud fra Terranova