Hvad er vitamin K2?

Fedtopløseligt vitamin K har en betydelig effekt på vores skelet- og kardiovaskulære sundhed.

90% af det K-vitamin, der opnås fra fødevarer, er i form af K1 (phylloquinon) og 10% i form af vitamin K2 (menaquinon). Vitamin K1 findes hovedsageligt i grønne grøntsager som grønkål, broccoli og spinat. Vitamin K2 kan fås fra fermenterede fødevarer og langtidskogte oste, lever og æggehvide. Bakterierne i tyndtarmen er i stand til at producere varierende mængder af vitamin K2, som kroppen med fordel kan bruge. Antibiotiske behandlinger og leversygdomme reducerer mængden af ​​probiotiske bakterier i tarmene, hvilket svækker K2-vitaminproduktion og -absorption. 

K-vitamin er hovedsageligt nødvendigt som hjælp til forskellige blodkoagulationsfaktorer og leverproteiner. K-vitamin er også involveret i overførslen af elektroner i luftvejskæden. De mest almindeligt anvendte former for vitamin K i kosttilskud er menaquinoner (MK4, MK7) og vitamin K1 (phylloquinon). Terranovas plantebaserede vitamin K2  er i MK-7-form og er lavet af kikærter (MenaQ7®), hvilket gør det velegnet til veganere og dem, der vil undgå soja. Det anslås, at op til 97% af vestlige mennesker i gennemsnit ikke får nok vitamin K2 fra deres kost, herunder dem, der spiser sundt som anbefalet. Derfor kan du nemt sikre dit K2-vitaminindtag ved at bruge et kosttilskud.

Til sunde og stærke knogler

Traditionelt anbefales rigeligt forbrug af mejeriprodukter for at opretholde stærke knogler og tænder. Men at fokusere på calciumindtag alene er ikke nok til knoglesundhed – det er også nødvendigt at tage højde for det tilstrækkelige indtag af vitamin K2, som er nødvendigt for calciummetabolisme.

Hvorfor?

  • Knogleceller producerer et protein kaldet osteocalcin, som binder calcium til knogler.
  • Osteocalcin har derimod brug for vitamin K2 for at aktivere sin virkning for med succes at absorbere calcium i knoglevæv.
  • K2-vitamin sikrer derfor misbrug af calcium i kroppen, tager overskydende væk fra blodkarrene, samtidig med at deres forkalkning forhindres.
  • Når næringsstoffer absorberes korrekt i knoglerne, får vi glæde af stærkere knogler i længere tid!

Fra et knoglemæssigt synspunkt bør især postmenopausale kvinder være opmærksomme på et tilstrækkeligt vitamin K2-indtag, da knoglestofskiftet på dette tidspunkt naturligt falder på grund af hormonelle ændringer, mens kostindtagelsen af vitamin K2 også normalt begynder at falde. K2-vitamin kan have gavnlige virkninger på knoglestyrke og tæthed og dermed forhindre knoglebrud. Knogleudviklingen hos børn og unge har også brug for en tilstrækkelig mængde vitamin K2, da opbygningen af knoglemasse fortsætter indtil omkring 20 år.

 

Terranova K2-vitamiini
Terranovas K2-vitamin er afledt af kikærter, og er derfor også velegnet til veganere.

Vegansk vitamin K2 er velegnet til alle

Terranovas veganske vitamin K2 er lavet af kikærter, hvilket gør det velegnet til alle, inklusive dem, der foretrækker et plantebaseret og sojafrit alternativ. Produktet indeholder MCT-olie for at øge optagelsen af fedtopløseligt vitamin K2, og derudover forbedrer den K-vitaminrige Magnifood Complex-plantekombination udnyttelsen af vitamin K2 i kroppen. Produktet indeholder bl.a. grønkål, spinat, persille og koriander. I overensstemmelse med Terranovas filosofi er vitamin K2 helt fri for tilsætningsstoffer. Tjek produktet her!

Samarbejde mellem vitamin K2 og D3

Et sundt skelet kræver også tilstedeværelse af vitamin D3. K2-vitamin og D3 arbejder i synergi i kroppen og understøtter hinandens funktioner. Terranovas vitamin D3 + K2 kombination  er en god måde at sikre de rigtige forhold mellem disse næringsstoffer på. Vitamin K2 i kombination med vitamin D3 understøtter også sundhed i kredsløbssystemet. Vitamin D3 er nødvendigt for immunsystemets normale funktion.

 

Terranova Vitamin D3 + K2-kompleks indeholder en kombination af vitamin D og K for at understøtte knogler, kredsløb og immunforsvar.

Terranova K2 og D3 + Vitamin K2 Complex produkter kan købes hos vores online forhandlere og i helsekostbutikker.