Tarmsundhed taler meget, ikke spildevand. Ifølge nyere undersøgelser spiller tarmen en af ​​de vigtigste roller med hensyn til menneskers sundhed, fra overvægt til depression. Modstand og energi er også afhængig af tarmens sundhed. 

Hos Terranova er tarmens betydning taget i betragtning i designet af produkterne: hvert produkt indeholder planter, der forbedrer optagelsen og udnyttelsen af ​​næringsstoffer. Derudover indeholder alsidige fordøjelsesstøtteprodukter gavnlige plantenæringsstoffer, præbiotika og probiotika til tarmene. Tarmene kan støttes på mange måder, og det vigtigste er at investere i en sund livsstil. Gør som minimum disse 5 ting, hvis du vil i gang med en mere samarbejdsvillig mave.

1. Tilføj farverige grøntsager, rødder, bær og frugter til din kost

Det er nemmere og mere positivt at begynde at tilføje gode ting til din kost end at begynde at fjerne dårlige ting fra den. Det anbefales at tilføje så meget som muligt til hver madportion, rigeligt og en bred vifte af grøntsager, rodfrugter og bær. Yndlingstilberedningsmetoder er dampning og ovn. Grøntsager, urter, rødder og bær indeholder en masse præbiotiske kostfibre, der er vigtige for gavnlige tarmbakterier, og de hjælper også tarmfunktionen. Derudover indeholder farverige grøntsager en masse sundhedsvigtige antioxidanter og phytonutrients, som også bidrager til tarmens sundhed.

2. Tyg din mad godt

Kun velfordøjet mad kan optage den optimale mængde næringsstoffer – til gengæld optager en sund tarm næringsstoffer optimalt. Velfordøjet mad belaster også tarmene mindre og understøtter en god bakteriepopulation.

Mange faktorer påvirker fordøjelsen af ​​mad, men en af ​​dem er noget så banalt som at tygge. Fordøjelsen af ​​mad begynder i munden under påvirkning af spyt-enzymer, og jo mindre du kan tygge din mad, jo lettere er det for din mave at nedbryde maden. Prøv at tygge hver bid cirka 20-30 gange, afhængigt af maden.

I maven hjælper mavesyrer med at nedbryde f.eks. proteiner. Hvis du har mistanke om for lidt mavesyre, kan du gøre arbejdet i maven lettere ved at indtage æblecidereddike, som understøtter produktionen af ​​mavesyre, 15 minutter før et måltid. Nogle gange kan ernæringsterapeuten have instrueret i at bruge en vis mængde saltsyre for at øge mængden af ​​mavesyrer.

3. Støt fordøjelsen af ​​mad med enzymer

Senere i tarmen er fordøjelsesenzymer naturligt udskilt af kroppen nødvendige for at nedbryde fedt, proteiner og kulhydrater. Hvis du har fået et måltid, der indeholdt en masse forskellige fødevarer, såsom kartofler, bøf, sauce, grøntsager og salat, kan du med fordel tage yderligere enzymer. Terranova Digestive Enzyme Complex indeholder et mangfoldigt spektrum af enzymer, der nedbryder mad, og dets regelmæssige brug kan forhindre oppustethed og oppustethed efter måltid.

En god tommelfingerregel er kun at nyde fx kød, fisk eller kylling og grøntsager og/eller salat til samme måltid, eller hvis du spiser kartofler, ris eller pasta, skal du kun kombinere dem med grøntsager og undgå kød til samme måltid.

4. Støt tarm mikrobiotaen med de rigtige madvalg og kosttilskud

En sund tarm har flere gode bakterier end dårlige – alligevel hører begge naturligt til tarmen. Ved at indtage fx fermenterede fødevarer, såsom surkål, agurk og gulerod, samt grøntsagsjuice med mælkesyre, kan du nemt understøtte tilstedeværelsen af ​​gode bakterier i tarmene. Når du har brug for yderligere støtte og muligvis også støtte til immunitet, kan du bruge mælkesyrebakteriepræparater af høj kvalitet. Terranova Life Drink indeholder en lang række undersøgte probiotiske stammer, men også friske frysetørrede grønne grøntsager og bær, fordøjelsesenzymer, præbiotika og fedtsyrer. Fra det samme, tilsætningsfrie drikkepulver får du et alsidigt spektrum af næringsstoffer, der er vigtige for tarmene på én gang. Den populære Terranova Probiotic Complex – kapsel, er en nem måde at nyde probiotika på, og de er også nemme at tage med på tur. Produktet indeholder synergistiske grøntsager, der fungerer som præbiotika, det vil sige mad til probiotika. Designet til børn Terranova Green Child Friendly Microflora indeholder fem undersøgte stammer af mælkesyrebakterier og grønne grøntsager for at understøtte trivslen i barnets tarme.

5. Undgå stress

Under stress kan stresshormonerne, der vælter i kroppen, også forvirre fordøjelsen og svække den. Stressende mavesymptomer varierer fra person til person, hvilket får nogle mennesker til at blive forstoppede og andre til at tage flere ture på toilettet i løbet af dagen. Derudover kan de mad- og drikkevalg, vi træffer under stress, være usundere end normalt, hvilket også påvirker tarmmikrobiomets og hele kroppens sundhed. Hvis du formår at investere i en ren og plantebaseret kost så meget som muligt i en stresset livssituation og undgår overdreven sukker, kaffe og alkohol, vil din krop (og sind!) have en bedre chance for at komme sig hurtigere fra stress.